За Видин
Информация за град Видин

Град Видин е разположен на десния бряг на р. Дунав, на един от най- красивите й завои. Заради географското си положение, градът се счита за вратата на страната към Европа.


Отстоящ на около 200 км от столицата на България-София, Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия. Поради това днес нашият град е сложна смесица от различни исторически епохи, където красивата природа, специфичната атмосфера, създадена от останките от тези епохи, и съвременното строителство оформят сегашния облик на града, неговия бит и неповторимост. Днес старопрестолният Видин предлага на гостите си възможност да се запознаят с културно – историческо наследство от различни епохи: средновековният замък "Баба Вида" – единственият изцяло запазен такъв в страната, Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, реновирани преди няколко години по проект, финансиран от Американския Посланически Фонд, Еврейската Синагога, построена през 1894 г., както и други паметници, които са памет и емблема на града
Крайдунавският парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието, е любимо място за разходки и отдих на видинчани и гости на града. Строен е на няколко етапа от 1878 г. до наши дни, притежава особена специфика и хармония и придава на града свежест, чистота и уют.Сега, след приключването на строителството на втория мост на р. Дунав при Видин – Калафат, стратегическото разположение на Видин още повече го обвързва с протичащите на стария континент процеси и му придава естествената европейска функция – да превръща границите в мостове. Мостовете на Европа.
Карта с местоположение


View Larger Map

http://rovno-site.test7.prostudio.bg/rooms_and_apartments
http://www.google.bg/